ISU Dambovita - 1 Mai - STARTul sezonului estival .
ISUDB

formare perfectionare paramedici
Descarcă din App Store
Descarcă din Google Play
difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență
fii pregatit platforma națională de pregătire pentru situații de urgență
logo descarcare app store
logo descarcare google play
ghid avizare - autorizare
Colegiul National de Afaceri Interne
Schengen
arson
Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor Naturale
DGA
Ghid DGA
Ghid Informare DGA
adobe reader Anumite documente de pe acest site necesita descarcarea Adobe Reader © pentru vizualizare.

MINIVACANȚA DE 1 MAI - RECOMANDĂRILE POMPIERILOR DÂMBOVIȚANI

MINIVACANȚA DE 1 MAI, ISU Sejur la Iarba Verde, PICNIC, VENGETAȚIE USCATA, FOC DESCHIS, REGULI GRATARE

MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ! buletin informativ

Minivacanţa de 1 Mai constituie un motiv de bucurie şi relaxare pentru cetăţeni care, profitând de acest weekend prelungit, vor face excursii, drumeţii sau ieşiri în mijlocul naturii. În aceste condiţii, când pericolul de incendiu este mai ridicat, pompierii urmăresc asigurarea condițiilor de siguranță din punct de vedere al prevenirii și stingerii incendiilor la unităţile turistice de cazare, o atenţie deosebită acordându-se acelor spații frecventate de turiști din zonele împădurite și din vecinătatea acestora.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Basarab I" al judeţului Dâmboviţa prin Inspecția de Prevenire desfășoară activități preventive (control, îndrumare SVSU, asistență tehnică la operatorii economici din turism, informare preventivă) în zonele de agrement din judeţ, pentru a evita adevărate dezastre pentru mediul înconjurător, dar şi pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Aceste activități urmăresc, în primul rând, asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, conform reglementărilor specifice; organizarea de activităţi de apărare împotriva incendiilor; asigurarea intervenţiei în cazul producerii unor incendii la unităţile turistice pentru salvarea persoanelor şi bunurilor.

Ne așteptăm în această perioadă la o afluenţă mare de public către zona montană, zonele cu verdeață din jurul localităților urbane şi locurile de agrement organizate în aer liber.

Având în vedere aceste aspecte, recomandăm turistilor, în primul rând amatorilor de drumeţii montane, să aibă în vedere şi să respecte câteva reguli principale de prevenire a incendiilor specifice unităţilor de cazare în scop turistic (cabane, campinguri, pensiuni) aflate în zone cu vegetaţie forestieră sau în apropierea pădurilor:

  • la intrarea în pădure şi pe traseele turistice se vor respecta recomandările panourilor şi pancartelor cu texte avertizoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure.
  • se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii.
  • turiştii să nu utilizeze focul în pădure sau focul deschis în aer liber. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare. La plecare turiştii trebuie să stingă focul.
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse, precum şi instalarea corturilor, a autoturismelor şi a suprafeţelor de picnic.
  • focurile de tabără sau cele din campinguri pot fi aprinse doar în locuri special amenajate, la o distanţă de siguranţă faţă de marginea pădurii.
  • în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, precum şi lăsarea lor în priză nesupravegheate.
  • la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze privind regulile de prevenire a incendiilor şi a modului de comportare şi de evacuare în caz de incendiu.
  • coşurile de fum ale construcţiilor din pădure vor fi dotate cu grătare (site) parascântei. În condiţiile lipsei de curent electric, se vor folosi mijloace de iluminat omologate și se interzic improvizațiile.

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul. Asigurarea apărării comunităţilor împotriva incendiilor depinde, în mare măsură, de respectul reciproc şi buna credinţă.

Materiale informative

       

INAPOI la Recomandari

Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 din Romania

PROGRAM AUDIENȚE I.G.S.U.

PROGRAM AUDIENȚE I.S.U.DB
IS Împuternicit
Inspector sef

Lt.col. Florea Cristian
LUNI
10:00 - 12:00
Prim adjunct Prim-adjunct
Lt.col. Hantăr Alfred
MARTI
10:00 - 12:00
Adjunct Adjunct
Col. Dincă Cezar
MIERCURI
10:00 - 12:00
Purtator de cuvant Purtător de cuvânt
Cpt. Gătej Gabriel
0722743485
irp@isudb.ro
BULETINE / COMUNICATE DE PRESĂ
PROGRAM AVIZARE și/sau AUTORIZARE
LUNI, MIERCURI, JOI SI VINERI: 08:30 - 16:30
MARTI: 08:30 - 18:30
Nu se percep taxe pentru avizele si autorizatiile emise.
Documentatia tehnica in format electronic poate fi depusa la adresa: avizare.autorizare@isudb.ro

Proiect Viziune 2020 I
INFORMAȚII UTILE
Nu tremur la cutremur

Romania Sigura

13 Septembrie

28 Februarie