ISU Dambovita - Recomandari in cazul alunecarilor de teren.
ISUDB

formare perfectionare paramedici
Descarcă din App Store
Descarcă din Google Play
difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență
fii pregatit platforma națională de pregătire pentru situații de urgență
logo descarcare app store
logo descarcare google play
ghid avizare - autorizare
Colegiul National de Afaceri Interne
Schengen
arson
Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor Naturale
DGA
Ghid DGA
Ghid Informare DGA
adobe reader Anumite documente de pe acest site necesita descarcarea Adobe Reader © pentru vizualizare.

FENOMENE DISTRUCTIVE DE ORIGINE GEOLOGICA

ALUNECARE DE TEREN - deplasare a rocilor si/sau a masivelor de pamant care formeaza versantii unor munti sau dealuri, a pantelor unor lucrari de hidroamelioratii sau a altor lucrari funciare, care poate produce victime umane si pagube materiale.

REGULI DE COMPORTARE IN CAZUL ALUNECARILOR DE TEREN:

Alunecare de teren

Alunecarile de teren sunt evenimente de multe ori previzibile, de exemplu dupa precipitatii intense, in zone predispuse la aceste fenomene si au evolutie progresiva, astfel incat desfasurarea lor se realizeaza intr-un anumit interval de timp suficient pentru realizarea unor masuri de protectie. Atunci cand inceperea alunecarii de teren poate fi semnalata, autoritatile publice locale impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta informeaza institutiile si populatia din zona respectiva asupra pericolului creat si actiunilor de alarmare cand alunecarea de pamant este iminenta, o data cu urmarirea evolutiei fenomenelor in zona.

Informarea si alarmarea asupra alunecarii de teren se realizeaza de catre autoritatile publice locale si de comitetul local si judetean cu mijloacele specifice acestor tipuri de actiuni. La receptionarea informarii sau a unor semnale despre inceperea alunecarii terenului, in zona care ar putea fi afectata se vor lua urmatoarele masuri:

  • Pregatirea evacuarii persoanelor, institutiilor si bunurilor potrivit planurilor de evacuare pregatite anticipat.
  • Deconectarea, de catre reprezentatii autorizati - in caz de necesitate - a cladirilor de la sistemul de alimentare cu energie electrica, gaze, apa, incalzire, canalizare etc. pentru a limita eventualele efecte negative.
  • Sprijinirea formatiilor de interventie ale comitetului local sau judetean in actiunile de oprire, diminuare sau de deviere a alunecarii de teren cu scopul de protejare a persoanelor si constructiilor, pentru micsorarea efectelor distructive ale alunecarii de teren.
  • Desfasurarea actiunilor sub conducerea comitetului local sau judetean. Vor fi luate in considerare numai sursele oficiale locale si recomandarile organelor in drept, evitandu-se informatiile bazate pe zvonuri.

La receptionarea semnalului de alarmare in cazul alunecarilor de teren, care inseamna ca pericolul alunecarii de teren nu poate fi evitat, se vor lua urmatoarele masuri:

  • Evacuarea persoanelor si bunurilor materiale in locurile desemnate in planurile de evacuare, fara a lua lucruri inutile si pastarndu-ne calmul.
  • Respectarea regulilor de convietuire in locurile sigure in care Comitetul judetean/local, impreuna cu autoritatile locale cat si Societatea de Cruce Rosie vor lua masurile necesare adapostirii si desfasurarii vietii.

Dupa stabilizarea alunecarii de teren, organele abilitate vor face o analiza a avariilor si distrugerilor provocate la constructii si bunuri. In functie de avarii se vor lua masuri de incepere a lucrarilor de reparatii si consolidari, iar in cazurile de distrugeri se vor lua masuri de construire de noi cladiri pe alte amplasamente, autorizate. Dupa caz se vor face demersurile necesare pentru obtinerea despagubirilor prin sistemul de asigurari pentru pagubele produse de catre alunecarile de teren.

INAPOI la Recomandari

Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 din Romania

PROGRAM AUDIENȚE I.G.S.U.

PROGRAM AUDIENȚE I.S.U.DB
IS Inspector sef
Lt.col. Florea Cristian
LUNI
10:00 - 12:00
Prim adjunct Prim-adjunct
Col. Hantăr Alfred
MARTI
10:00 - 12:00
Adjunct Adjunct
Col. Dincă Cezar
MIERCURI
10:00 - 12:00
Purtator de cuvant Purtător de cuvânt
Slt. Popescu Radu
irp@isudb.ro

BULETINE / COMUNICATE DE PRESĂ

PROGRAM AVIZARE și/sau AUTORIZARE
LUNI, MIERCURI, JOI SI VINERI: 08:30 - 16:30
MARTI: 08:30 - 18:30
Nu se percep taxe pentru avizele si autorizatiile emise.
Documentatia tehnica in format electronic poate fi depusa la adresa: avizare.autorizare@isudb.ro

Proiect Viziune 2020 I

INFORMAȚII UTILE
Nu tremur la cutremur

Romania Sigura

13 Septembrie

28 Februarie

28 Februarie