ISU Dambovita - Informare preventiva.
ISUDB

Prevederi cu caracter general privind

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și

Alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024

9 iunie 2024
formare perfectionare paramedici
Descarcă din App Store
Descarcă din Google Play
difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență
fii pregatit platforma națională de pregătire pentru situații de urgență
logo descarcare app store
logo descarcare google play
ghid avizare - autorizare
Colegiul National de Afaceri Interne
Schengen
arson
Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor Naturale
DGA
Ghid DGA
Ghid Informare DGA
adobe reader Anumite documente de pe acest site necesita descarcarea Adobe Reader © pentru vizualizare.

INFORMARE PREVENTIVĂ


CAMPANIA - "Ai grija la cea mai mare grijă: Siguranța copilului tău!"

Campanie R.I.S.C. Copiii rămân categoria cea mai vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.

Potrivit sondajului realizat de IRES pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), unul din patru români recunoaște că își lasă copiii mai mici de 10 ani nesupravegheați în locuință. De asemenea, 64% dintre cei chestionați consideră că supravegherea permanentă a copiilor este cel mai important lucru pentru asigurarea securității micuților în casă sau gospodărie.

Potrivit datelor IGSU, în ultimii opt ani, 378 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 104 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa. Majoritatea au fost lipsiţi de supraveghere din partea adulților, la momentul producerii incendiilor.

Comunicat de presă campanie...(.docx)


CAMPANIA R.I.S.C. - "Mai bine previi, decât să nu fii!"

Campanie R.I.S.C. Campania vizează reducerea numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe și are ca obiectiv fundamental informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Ideea acestei noi campanii a plecat de la o realitate sumbră care arată că, anual, în România se produc aproximativ 6.000 de incendii la locuințe și în urma acestora circa 180 de persoane își pierd viața, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Practic, la fiecare două zile o persoană moare din cauza incendiilor și nu puține sunt cazurile în care familii întregi își pierd viața, întrucât cea mai mare parte a incendiilor se petrec în locuințe, pe parcursul nopții.

Aceste tragedii pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu și a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieți și bunuri materiale importante. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice și luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor. dar nu se amplasează în băi sau bucătării. La achiziționare, se verifică existența marcajului CE. Pentru funcționarea optimă, detectoarele trebuie protejate când au loc renovări în locuințe și utilizate conform instrucțiunilor producătorului, urmărindu-se periodic testarea acestora și funcționarea bateriilor.

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:

Afiș familie Spot video Mai bine previi, decât să nu fii!
Campanie R.I.S.C.

CAMPANIA R.I.S.C. - "Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale."

Campanie R.I.S.C. Statisticile IGSU arată că, anual, sute de persoane își pierd viața în incendii, intoxicații cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Campania RISC și-a propus nu doar să informeze și să sensibilizeze populația, ci și să schimbe, în timp, atitudinea și comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Exerciții de alarmare și evacuare în școli și licee, lecții despre energie, jocuri interactive, instruiri despre comportamentul în caz de incendiu, materiale informative distribuite în zone cu trafic pietonal intens, la care s-au adăugat întâlniri cu autoritățile locale și asociaţiile de locatari – acestea au fost doar câteva dintre principalele acțiuni derulate în cadrul acestei campanii.

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:

Spot audio Cos de fum Spot audio Instalații electrice Spot audio Instalații de gaze
Campanie R.I.S.C. Campanie R.I.S.C.

CAMPANIA R.I.S.C. - "Siguranța nu e un joc de noroc!"

Campanie R.I.S.C. Este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România și DelGaz Grid. Această acțiune se înscrie în calendarul parteneriatul "Împreună pentru Siguranță". Obiectivul principal este reducerea numărului incidentelor (incendii și explozii) la locuințele cetățenilor.

Din 16.11.2017 Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, E-on România și DelGaz Grid au convenit pentru prelungirea parteneriatul "Împreună pentru Siguranță". Cu această ocazie a fost lansată pagina de Facebook RomâniaSigură urmărindu-se ca domeniul social media să devină un motor important în informarea cetățeanului

Redam mai jos spoturile din cadrul campaniei:

Spot audio Atenție copii Spot audio Improvizații electrice Spot audio Scăpări de gaze

Mai multe informații pe pagina de Facebook RomâniaSigură


MARȚI 13 - ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Marți 13 - Ziua Informării Preventive

Ziua Informării Preventive este organizată anual, de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi, fiind o inițiativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) care, începând cu anul 2011, s-a raliat evenimentului derulat la nivel european, identificând astfel încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.

Ziua de "Marţi-13" este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că "ghinionul", de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne !

În acest an activitățile informative se vor desfășura sub sloganul "ACASĂ ÎN SIGURANȚĂ" și urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice unor tipuri de risc care se manifestă cu preponderență în locuințele și gospodăriile populației.

Având în vedere specificul activităţii noastre, respectând ideea de a fi informat, I.S.U. "Basarab I" Dâmboviţa vă spune că: Informându-vă, deveniţi mai puternici în faţa dezastrelor. Doar împreună vom învinge !


Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei "Nu tremur la cutremur"

nu tremur la cutremur Campania are ca scop principal informarea corectă a cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. Este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

În cadrul acesteia sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Urmăriți informațiile din cadrul Campaniei "Nu tremur la cutremur" pe nutremurlacutremur.ro și pe Facebook: #nutremurlacutremur

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:


PRECIZARI privind desfăşurarea activităţii de informare preventivă la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti


STUDIU PRIVIND STATISTICA INCENDIILOR LA LOCUINTELE SI GOSPODARILE CETATENILOR.
Studiul a fost realizat pentru perioada 2003 - 2009. Statistica arata ca, in medie, in Romania, zilnic, 12 locuinte sunt afectate de incendii in urma carora cade victima 1 persoana.
Din cele 12 incendii, 5 se produc in pod sau mansarda, iar 3 in bucatarie.
Anual, 41 de copii sub 6 ani cad prada incendiilor ca urmare a neglijentei parintilor, fara a avea posibilitatea dsa se salveze.
27% dintre victimele incendiilor de locuinta sunt persoane de peste 70 de ani. Citeste tot...


MATERIALE DE INFORMARE PREVENTIVĂ

  • Materiale Adulți
  • Materiale copii/elevi

  • HOME

    Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 din Romania

    PROGRAM AUDIENȚE I.G.S.U.

    PROGRAM AUDIENȚE I.S.U.DB
    IS Inspector sef
    Lt.col. Florea Cristian
    LUNI
    10:00 - 12:00
    Prim adjunct Prim-adjunct
    Col. Hantăr Alfred
    MARTI
    10:00 - 12:00
    Adjunct Adjunct
    Col. Dincă Cezar
    MIERCURI
    10:00 - 12:00
    Purtator de cuvant Purtător de cuvânt
    Slt. Popescu Radu
    irp@isudb.ro

    BULETINE / COMUNICATE DE PRESĂ

    PROGRAM AVIZARE și/sau AUTORIZARE
    LUNI, MIERCURI, JOI SI VINERI: 08:30 - 16:30
    MARTI: 08:30 - 18:30
    Nu se percep taxe pentru avizele si autorizatiile emise.
    Documentatia tehnica in format electronic poate fi depusa la adresa: avizare.autorizare@isudb.ro

    Proiect Viziune 2020 I

    INFORMAȚII UTILE
    Nu tremur la cutremur

    Romania Sigura

    13 Septembrie

    28 Februarie

    28 Februarie